Ten zuiden van station Emmen werd een autobus met 18 arbeiders gegrepen door een trein uit Stadskanaal. De chauffeur en twee inzittenden van de bus kwamen om het leven, alle andere inzittenden raakten gewond. In de trein vielen geen slachtoffers.
Bronnen
- "Vreeselijk ongeluk op een onbewaakten overweg te Emmen!" (De Noord-Ooster, donderdag 23 augustus 1934)
Vergelijkbare ongevallen
- Breezand 1948: Bij Breezand werd een autobus aangereden door een reizigerstrein. Er vielen vier doden en twaalf gewonden.
- Brummen 1986: Bij Brummen werd een busje aangereden door een stoptrein. Vier inzittenden kwamen om het leven. De overweg was beveiligd met knipperlichten, maar het busje was met onverminderde snelheid de overweg op gereden.
- Hooglanderveen 1975: Op een onbewaakte overweg in Hooglanderveen werd een auto aangereden door een zandtrein. Alle vijf inzittenden van de auto kwamen om het leven.
- Houthem 2009: Dit ongeval is nog niet beschreven
- Leeuwarden 1988: Bij Leeuwarden botste een reizigerstrein op een bewaakte overweg tegen een overstekende zandauto. Zowel de machinist als de chauffeur kwamen om het leven.
- Oudenbosch 1998: Bij Oudenbosch werd op een onbewaakte overweg een vrachtwagen aangereden door een Thalys, onderweg van Amsterdam naar Parijs. De vrachtwagenchauffeur kwam om het leven, drie treinpassagiers raakten zwaargewond.
- Vriezenveen 1968: Bij station Vriezenveen werd een vrachtwagen gegrepen door een reizigerstrein. De chauffeur en de machinist raakten slechts licht gewond, maar het spoor werd volledig vernield.
- Zandbulten 1954: Op een onbewaakte overweg bij Zandbulten werd een autobus aangereden door een reizigerstrein. Er vielen vier doden en zeventien gewonden.
- Berkum 1935: Bij Berkum werd een autobus met schoolkinderen geramd door een reizigerstrein. Omdat de chauffeur de kinderen op tijd uit de bus had gekregen, viel er slechts één gewonde.
- Deventer 1948 (december): Tussen Deventer en Diepenveen werd een vrachtwagen met arbeiders aangereden door een goederentrein. Er vielen vier doden.
Andere ongevallen in de buurt
- Zuidbarge 1961 (2 km): Bij de brug over het Oranjekanaal, bij Zuidbarge, werd een vrachtwagen op een overweg geramd door een reizigerstrein uit Emmen. De chauffeur van de vrachtauto kwam om het leven, in de trein, die na de botsing ontspoorde en een weiland in dook, raakte niemand gewond.
- Weerdinge 1928 (4 km): Bij Weerdinge reed een reizigerstrein een auto aan en ontspoorde daarna. Er vielen geen gewonden.
- Weerdinge 1911 (5 km): Op station Weerdinge botste een reizigerstrein op een wachtende goederentrein, vermoedelijk door een verkeerde wisselstand. Er vielen enkele lichtgewonden.
- Exloo 1936 (12 km): Op station Exloo botste de trein uit Coevorden op de trein uit Stadskanaal, die al stilstond. Er vielen drie lichtgewonden onder de reizigers. De oorzaak van de botsing was een verkeerde wisselstand: de treinen hadden elkaar moeten passeren, maar kwamen op hetzelfde spoor terecht.
- Dalen 1990 (13 km): Bij Dalen ontspoorde een trein nadat deze een vrachtwagen had aangereden. De machinist en de chauffeur raakten gewond.
- Exloo 1928 (14 km): Bij de zandafgraving tussen Exloo en Buinen botsten een aantal losgeslagen wagens op een locomotief. De schade was groot, maar persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.
- Coevorden 1938 (15 km): Op station Coevorden ging een goederenwagon door de harde wind aan de rol en botste op de vrije baan richting Dalen op een tegemoetkomende goederentrein. Er vielen geen gewonden, maar de wagon was "deerlijk gehavend".
- Coevorden 1932 (17 km): Op station Coevorden werd een stilstaande trein geramd door een trein uit Duitsland, waarvan de remmen weigerden. Een reizigster die op het achterbalkon stond van de stilstaande trein raakte zwaargewond.
- Coevorden 1914 (17 km): In Coevorden rijdt een rangerende trein door een stoptonend sein en ramt een stoomtram. De machinist verklaart het sein niet te hebben gezien, maar hoort in de rechtbank wel vijftig dagen cel tegen zich eisen.
- Coevorden 1905 (17 km): Bij Coevorden reed een locomotief voorbij een onveilig sein en een geopende brug op, waardoor de machine deels in het water terecht kwam. Er vielen geen gewonden.