Op station Coevorden ging een goederenwagon door de harde wind aan de rol en botste op de vrije baan richting Dalen op een tegemoetkomende goederentrein. Er vielen geen gewonden, maar de wagon was "deerlijk gehavend".
Bronnen
- "Botsing tusschen trein en goederenwagen" (De Tijd, donderdag 24 november 1938)
Vergelijkbare ongevallen
- Halfweg 1938: Bij Halfweg reden twee werktreinen op elkaar. De machinist van een trein uit Amsterdam had in de dichte mist de andere, stilstaande trein niet opgemerkt en botste er met een flinke vaart op. Er vielen geen gewonden.
- Elburg-Epe 1866: Op station Hattem werd een wagon door de harde wind van zijn plek geblazen. De wagon rolde naar station Elburg-Epe, waar hij in botsing kwam met een reizigerstrein. Er vielen geen gewonden.
- Oisterwijk 1866: Een in Rijen opgestelde goederenwagon ging door de harde wind aan de rol. De wagen rolde door Tilburg en Oisterwijk en botste tegen een tegemoetkomende trein. De wagen werd vernield en de locomotief van de trein raakte beschadigd.
- Heerenveen 1927: In Heerenveen botste een sneltrein op een aantal goederenwagons. De machinist kwam om het leven.
- Lunteren 1981: Op station Lunteren wist een machinist, door de gladde rails, zijn trein niet op tijd voor een rood sein te stoppen. De trein gleed door en botste frontaal op een tegemoetkomende trein. Er vielen zes lichtgewonden.
- Capelle aan den IJssel 1899: Bij station Capelle aan den IJssel reed een posttrein in dichte mist in op een stilstaande reizigerstrein. Met 8 doden was dit het zwaarste Nederlandse spoorwegongeluk van de negentiende eeuw.
- Bloemendaal 1940: In Bloemendaal botste een reizigerstrein in dichte mist op een ontspoorde goederentrein. Er vielen twee gewonden.
- Kijkuit 1912: Op het station van Kijkuit botste een reizigerstrein op een aantal goederenwagons, die door de wind het hoofdspoor op waren geblazen. De machinist kwam om het leven.
- Maarsbergen 1865: Doordat de machinist van een goederentrein in de mist een sein had gemist, botste hij op station Maarsbergen tegen een stilstaande goederentrein. Een aantal wagens ontspoorden, maar er vielen geen gewonden. De conducteur van de stilstaande trein had op de achterste wagen dienst moeten doen, maar had zich verslapen en ontsnapte daarmee aan de dood.
- Vlaardingen 1953: Tussen Maassluis en Vlaardingen botste een reizigerstrein achterop een andere, stilstaande reizigerstrein. Er vielen slechts enkele gewonden. De achterste trein had door de dichte mist een onveilig sein gemist.
Andere ongevallen in de buurt
- Coevorden 1932 (2 km): Op station Coevorden werd een stilstaande trein geramd door een trein uit Duitsland, waarvan de remmen weigerden. Een reizigster die op het achterbalkon stond van de stilstaande trein raakte zwaargewond.
- Coevorden 1914 (2 km): In Coevorden rijdt een rangerende trein door een stoptonend sein en ramt een stoomtram. De machinist verklaart het sein niet te hebben gezien, maar hoort in de rechtbank wel vijftig dagen cel tegen zich eisen.
- Coevorden 1905 (2 km): Bij Coevorden reed een locomotief voorbij een onveilig sein en een geopende brug op, waardoor de machine deels in het water terecht kwam. Er vielen geen gewonden.
- Coevorden 2007 (2 km): Bij Coevorden botste de trein van Zwolle naar Emmen frontaal op een tractor met aanhanger. De trein ontspoorde en de voorste bak kantelde. Er vielen echter geen gewonden.
- Dalen 1990 (3 km): Bij Dalen ontspoorde een trein nadat deze een vrachtwagen had aangereden. De machinist en de chauffeur raakten gewond.
- Gramsbergen 1949 (9 km): Bij station Gramsbergen reed een goederentrein frontaal op een lege olietrein, die stond te wachten op de kruising met de tegentrein. De machinisten wisten zich te redden door van hun treinen te springen.
- Zuidbarge 1961 (13 km): Bij de brug over het Oranjekanaal, bij Zuidbarge, werd een vrachtwagen op een overweg geramd door een reizigerstrein uit Emmen. De chauffeur van de vrachtauto kwam om het leven, in de trein, die na de botsing ontspoorde en een weiland in dook, raakte niemand gewond.
- Hardenberg 1984 (14 km): Ten zuiden van Hardenberg reed een losse locomotief door een rood sein en reed een goederentrein uit de richting Zwolle in de flank. Drie tankwagens en de loc van de goederentrein ontspoorden, maar er vielen geen gewonden.
- Emmen 1934 (15 km): Ten zuiden van station Emmen werd een autobus met 18 arbeiders gegrepen door een trein uit Stadskanaal. De chauffeur en twee inzittenden van de bus kwamen om het leven, alle andere inzittenden raakten gewond. In de trein vielen geen slachtoffers.
- Bergentheim 1955 (19 km): Op station Bergentheim botste een olietrein tegen een tegemoetkomende reizigerstrein. Er vielen geen gewonden. De olietrein was door rood gereden, nadat de machinist onwel was geworden.