Bij Coevorden reed een locomotief voorbij een onveilig sein en een geopende brug op, waardoor de machine deels in het water terecht kwam. Er vielen geen gewonden.
Bronnen
Vergelijkbare ongevallen
- Utrecht 1856: In Utrecht reed een goederentrein in de richting Arnhem in het bruggat van de geopende Jeremiebrug. De loc en de tender vielen in het water, evenals de machinist en de stoker, maar er vielen geen gewonden.
- Vlaardingen 1980: In Vlaardingen reed een trein een open spoorbrug op. De trein ontspoorde en kwam boven het water te hangen. De machinist bleek door rood te zijn gereden.
- Halfweg 1972: Bij station Halfweg reed een goederentrein door rood en ontspoorde. De locomotief kwam in de sloot terecht en zakte zo ver weg in de modder, dat hij niet meer geborgen kon worden.
- Buitenpost 1912: Bij station Buitenpost reed een reizigerstrein met volle vaart in op de achterkant van een rangerende goederentrein. Er vielen geen gewonden.
- Blauwkapel 1942: Bij knooppunt Blauwkapel reed twee goederentreinen elkaar in de flank. Een remmer kwam om het leven. Een van de machinisten bleek door de koude te zijn bevangen en was daardoor door een onveilig sein gereden.
- Harmelen 1962: Bij Harmelen reden in dichte mist twee treinen bijna frontaal op elkaar. Er vielen 94 doden en 52 gewonden en was de dodelijkste treinramp in Nederland. De ramp werd veroorzaakt doordat een van de machinisten door een rood sein reed.
- Duivendrecht 1971: Op Eerste Pinksterdag 1971 reed een Intercity tussen de stations Duivendrecht en Amsterdam Amstel vol in op de achterkant van een internationale trein. In de achterste wagon vielen vijf doden en tientallen gewonden.
- Eindewege/Goes 1976: In de ochtend van 27 oktober 1976 reed de stoptrein van Goes naar Middelburg met volle snelheid achterop een stilstaande goederentrein. Zeven personen kwamen om het leven, nog eens acht raakten gewond.
- Woensdrecht 1922: Op station Woensdrecht werd een rangerende goederentrein aangereden door een mailtrein, waarvan de machinist een voorsein had gemist. Er viel een zwaargewonde.
- Blauwkapel 1972: Op knooppunt Blauwkapel reden twee goederentreinen elkaar in de flank. Een van de machinisten was door een rood sein gereden. Voor de botsing was hij nog van de trein gesprongen, waarbij hij gewond raakte.
Andere ongevallen in de buurt
- Coevorden 1914 (0 km): In Coevorden rijdt een rangerende trein door een stoptonend sein en ramt een stoomtram. De machinist verklaart het sein niet te hebben gezien, maar hoort in de rechtbank wel vijftig dagen cel tegen zich eisen.
- Coevorden 2007 (0 km): Bij Coevorden botste de trein van Zwolle naar Emmen frontaal op een tractor met aanhanger. De trein ontspoorde en de voorste bak kantelde. Er vielen echter geen gewonden.
- Coevorden 1932 (0 km): Op station Coevorden werd een stilstaande trein geramd door een trein uit Duitsland, waarvan de remmen weigerden. Een reizigster die op het achterbalkon stond van de stilstaande trein raakte zwaargewond.
- Coevorden 1938 (2 km): Op station Coevorden ging een goederenwagon door de harde wind aan de rol en botste op de vrije baan richting Dalen op een tegemoetkomende goederentrein. Er vielen geen gewonden, maar de wagon was "deerlijk gehavend".
- Dalen 1990 (5 km): Bij Dalen ontspoorde een trein nadat deze een vrachtwagen had aangereden. De machinist en de chauffeur raakten gewond.
- Gramsbergen 1949 (7 km): Bij station Gramsbergen reed een goederentrein frontaal op een lege olietrein, die stond te wachten op de kruising met de tegentrein. De machinisten wisten zich te redden door van hun treinen te springen.
- Hardenberg 1984 (13 km): Ten zuiden van Hardenberg reed een losse locomotief door een rood sein en reed een goederentrein uit de richting Zwolle in de flank. Drie tankwagens en de loc van de goederentrein ontspoorden, maar er vielen geen gewonden.
- Zuidbarge 1961 (15 km): Bij de brug over het Oranjekanaal, bij Zuidbarge, werd een vrachtwagen op een overweg geramd door een reizigerstrein uit Emmen. De chauffeur van de vrachtauto kwam om het leven, in de trein, die na de botsing ontspoorde en een weiland in dook, raakte niemand gewond.
- Bergentheim 1955 (17 km): Op station Bergentheim botste een olietrein tegen een tegemoetkomende reizigerstrein. Er vielen geen gewonden. De olietrein was door rood gereden, nadat de machinist onwel was geworden.
- Emmen 1934 (17 km): Ten zuiden van station Emmen werd een autobus met 18 arbeiders gegrepen door een trein uit Stadskanaal. De chauffeur en twee inzittenden van de bus kwamen om het leven, alle andere inzittenden raakten gewond. In de trein vielen geen slachtoffers.