Op station Den Bosch raakten een aantal wagens los van een rangerende trein en rolden de hoofdbaan op, waar een aankomende goederentrein op de wagens inreed. Er vielen twee gewonden.
Bronnen
- "Treinbotsing te 's-Hertogenbosch" (De Nederlander, maandag 17 oktober 1932)
Vergelijkbare ongevallen
- Amsterdam 1937: Op station Amsterdam Centraal botste een elektrische trein op een stilstaande stoomtrein. Er vielen geen gewonden. De elektrische trein, die leeg was, kon niet meer op tijd remmen vanwege technische problemen.
- Coevorden 1932: Op station Coevorden werd een stilstaande trein geramd door een trein uit Duitsland, waarvan de remmen weigerden. Een reizigster die op het achterbalkon stond van de stilstaande trein raakte zwaargewond.
- Hillegom 1938: Op station Hillegom woei een deur van een goederenlocomotief open doordat een reizigerstrein op snelheid passeerde. De deurklink vernielde een aantal ramen van de reizigerstrein, waarbij één passagier gewond raakte.
- Exloo 1928: Bij de zandafgraving tussen Exloo en Buinen botsten een aantal losgeslagen wagens op een locomotief. De schade was groot, maar persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.
- Weert 1940: Bij Weert botste een reizigerstrein op een paar losgeslagen kolenwagens. Een conducteur van deze goederenwagons kwam om het leven.
- Moerdijkbrug 1919: Een goederentrein richting Dordrecht verloor bij Moerdijk een aantal wagens, die op de Moerdijkbrug tot stilstand kwamen. Een achteropkomende trein reed op de wagens in en ontspoorde. Er vielen geen gewonden.
- Almelo 1969: Op station Almelo botste een leeg-materieeltrein tegen een reizigerstrein, die langs het perron klaar stond voor vertrek. Er vielen geen gewonden.
- Steenwijk 1931: Op station Steenwijk ramde een door een defect ontspoorde goederenwagon een andere goederentrein. Eén remmer kwam om het leven.
- Culemborg 1950: Bij Culemborg ontspoorde een goederentrein, doordat een van de assen was warmgelopen. Een tegemoetkomende goederentrein botste tegen de ontspoorde wagens. Er vielen geen gewonden.
- Waardenburg 1958: Ten noorden van Zaltbommel ontspoorden een aantal wagens van een goederentrein. Een tegemoetkomende posttrein reed op de wagens in, waarbij de machinist gewond raakte.
Andere ongevallen in de buurt
- Vught 1932 (2 km): Bij Vught reed een goederentrein door drie stoptonende seinen en reed een andere goederentrein in de flank. Een remmer kwam om het leven.
- Vught 1950 (3 km): Bij Vught werd een autobus aangereden door een dieseltrein uit de richting Tilburg. De trein reed de bus finaal doormidden, waarbij de chauffeur en een passagier gewond raakte. Bij de ontsporing van de trein die volgde, raakten de machinist en een treinreiziger gewond.
- Rosmalen 1920 (6 km): Op station Rosmalen botsten twee goederentreinen, waardoor drie mensen om het leven kwamen. Een van de treinen was door een onveilig sein gereden.
- Hedel 1933 (6 km): Bij de enkelsporige brug over de Maas bij Hedel botsten twee goederentrein frontaal op elkaar. Er vielen drie gewonden. Een van de machinisten was door een onveilig sein gereden.
- Hedel 1966 (6 km): Op de Maasbrug bij Hedel ontspoorde een sneltrein. Twee wagens gleden van het talud af. Er vielen tientallen lichtgewonden.
- Tongeren 1966 (10 km): Bij Tongeren werd een vrachtwagen aangereden door een reizigerstrein. De chauffeur kwam om het leven. De trein ontspoorde en vernielde honderden meters aan rails en bovenleiding.
- Boxtel 1903 (11 km): In Boxtel botste een goederentrein op een andere, stilstaande, goederentrein. Eén conducteur kwam om het leven.
- Boxtel 1989 (11 km): Bij station Boxtel ontspoorde een goederentrein met methanol en palmolie als gevolg van een asbreuk. Diverse wagens vlogen in brand. De machinist kon zich op tijd uit de wrakstukken redden.
- Oisterwijk 1866 (12 km): Een in Rijen opgestelde goederenwagon ging door de harde wind aan de rol. De wagen rolde door Tilburg en Oisterwijk en botste tegen een tegemoetkomende trein. De wagen werd vernield en de locomotief van de trein raakte beschadigd.
- Boxtel 1964 (12 km): Bij station Boxtel reed een goederentrein achterop een andere goederentrein. Er raakte slechts een machinist gewond, maar de schade liep in de tonnen guldens. De achteroplopende goederentrein was door een rood sein gereden.