Op station Lottum reed een goederentrein in op een andere goederentrein, die op een zijspoor stond, maar achter niet vrij stond van het hoofdspoor. Er vielen geen gewonden.
Bronnen
Vergelijkbare ongevallen
- Utrecht 1941 (december): Bij station Utrecht botste een reizigerstrein op een opgesteld treinstel. De machinist kwam om het leven.
- Oosterhout 2014: Op een industriespoor in Oosterhout botste een locomotief op een stilstaande trein, geladen met nieuwe auto's. Een van de wagons kantelde. Er vielen geen gewonden.
- Utrecht 1932: Op station Utrecht botste een goederentrein op een aantal stilstaande wagons, die niet vrij stonden van het hoofdspoor. De trein ontspoorde en de treingeleider kwam om het leven.
- Dordrecht 1902: Op station Dordrecht botste een goederentrein uit de richting Gorinchem op een paar wagens, geladen met stenen, die op een verkeerd spoor stonden opgesteld. De machinist en de stoker raakten licht gewond toen ze voor de botsing van de trein sprongen. De locomotief en de tender ontspoorden.
- Haarlem 1912: Bij station Haarlem botste een goederentrein op een stilstaande locomotief. Er vielen geen gewonden, maar de ravage was groot. De loc bleek op het hoofdspoor terecht te zijn gekomen door een verkeerde wisselstand.
- Veendam 1987: Bij het rangeren van een trein, ging een stilstaande locomotief aan de rol en reed het bruggat van het Oosterdiep in. Er vielen geen gewonden.
- Veendam 1988: In Veendam reed een trein bij het rangeren het bruggat van een geopende spoorbrug in. Er vielen geen gewonden.
- Amsterdam 1937: Op station Amsterdam Centraal botste een elektrische trein op een stilstaande stoomtrein. Er vielen geen gewonden. De elektrische trein, die leeg was, kon niet meer op tijd remmen vanwege technische problemen.
- Coevorden 1932: Op station Coevorden werd een stilstaande trein geramd door een trein uit Duitsland, waarvan de remmen weigerden. Een reizigster die op het achterbalkon stond van de stilstaande trein raakte zwaargewond.
- Hillegom 1938: Op station Hillegom woei een deur van een goederenlocomotief open doordat een reizigerstrein op snelheid passeerde. De deurklink vernielde een aantal ramen van de reizigerstrein, waarbij één passagier gewond raakte.
Andere ongevallen in de buurt
- Melderslo 1991 (4 km): Een reizigerstrein ontspoorde na een aanrijding met een bestelbusje en vloog in brand. De chauffeur van de auto kwam om het leven, en er vielen in de trein tientallen gewonden.
- Blerick 1931 (6 km): Bij Blerick werd een autobus aangereden door een trein. Drie inzittenden van de bus kwamen om het leven, twaalf anderen raakten zwaargewond. Het ongeluk was veroorzaakt doordat de bomen niet gesloten waren.
- Venlo 1963 (8 km): In Venlo ging een opgestelde locomotief aan de rol omdat de handrem niet goed was vastgezet. De loc reed van een in aanbouw zijnde brug af en landde op een lager gelegen fietspad, waar hij net twee passerende fietsers miste.
- Venlo 1967 (8 km): In Venlo werd op een viaduct een locomotief in de zijkant geramd door een goederentrein. De locomotief rolde van het talud af en sleepte in zijn val een bovenleidingportaal mee. De rangeerder op de loc raakte lichtgewond.
- Venray 1976 (16 km): Tussen Venray en Maashees ontspoorde een reizigerstrein na een aanrijding met een auto. Beide inzittenden van de auto kwamen om het leven, één treinreiziger raakte gewond.
- Vierlingsbeek 1918 (19 km): Op station Vierlingsbeek botste een goederentrein op een aantal goederenwagons. Een remmer kwam om het leven.
- Deurne 1879 (24 km): Twee goederentreinen botsten op elkaar bij Deurne. Twee conducteurs kwamen om het leven. Beide machinisten bleken naar hetzelfde sein te hebben gekeken, waardoor de treinen elkaar tegenkwamen.
- Haelen 1992 (26 km): Bij Haelen reed een Intercity in op een vrachtwagen, die stilstond op een overweg. De trein ontspoorde en er vielen vier gewonden.
- Haelen 1955 (27 km): Bij Haelen ontspoorde een reizigerstrein op een wissel, dat door de hitte was uitgezet. Ondanks de grote ravage vielen er slechts twee lichtgewonden.
- Roermond 2003 (28 km): Op station Roermond botste een reizigerstrein frontaal op een goederentrein. Tientallen reizigers raakten gewond, de machinist bleek door een hartinfarct een rood sein te zijn gepasseerd en overleefde het ongeluk niet.