Bij de remise in Leidschendam botsten twee treinen frontaal op elkaar, nadat een van de twee door een onveilig sein was gereden. Een van de machinisten raakte lichtgewond.
Bronnen
- "Delftsche Courant" (, vrijdag 12 augustus 1938)
Vergelijkbare ongevallen
- Amersfoort 2006: Dit ongeval is nog niet beschreven.
- Amsterdam 2004: Aan de oostzijde van Amsterdam Centraal botst een leegmattrein frontaal op een Intercity. 19 reizigers raken gewond. De botsing werd veroorzaakt door een STS-passage van de leegmattrein.
- Arnhem 2006: Op station Arnhem botste een goederentrein op een reizigerstrein. Er vielen tientallen gewonden. De machinist van de goederentrein was door een rood sein gereden, maar werd daar later van vrijgesproken, omdat de seinplaatsing onduidelijk was.
- Breda 1894: Bij Breda botsten twee goederentreinen op elkaar. Er vielen twee doden.
- Ede 1926
- Delft 1941 (juni): Op station Delft reed een trein uit Rotterdam in op een rangerende goederentrein. Er vielen geen gewonden.
- Delft 1941 (augustus): Op station Delft botste een rangeertrein op een goederentrein uit Den Haag, die door een onveilig sein was gereden. Er vielen geen gewonden.
- Maarn 1939: Bij station Maarn botste een reizigerstrein op een zandtrein, die door een onveilig sein was gereden. De hoofdgeleider van de zandtrein raakte zwaargewond.
- Nuth 1914: Bij station Nuth botsten twee reizigerstreinen op elkaar. Een remmer kwam om het leven. Een van de treinen zou door een onveilig sein zijn gereden.
- Vught 1932: Bij Vught reed een goederentrein door drie stoptonende seinen en reed een andere goederentrein in de flank. Een remmer kwam om het leven.
Andere ongevallen in de buurt
- Nootdorp 2003 (2 km): In Nootdorp werd een lijnbus aangereden door een reizigerstrein. De bus was stilgevallen op de overweg door een mankement. Er vielen geen gewonden.
- Nootdorp 2002 (2 km): Bij Nootdorp viel een lijnbus stil op een overweg en werd aangereden door een reizigerstrein. Er vielen geen slachtoffers.
- Voorburg 2020 (3 km): Vlak na vertrek uit Den Haag Centraal ontspoorde een reizigerstrein. De ontsporing veroorzaakte grote schade aan het spoor en werd veroorzaakt door een defect aan het remsysteem van de trein.
- Den Haag 1943 (3 km): Nabij station Den Haag Laan van Nieuw-Oost Indië ontspoorden een aantal rijtuigen van trein 1107. Er kwam één persoon om het leven.
- Leidschendam 1948 (4 km): Bij Leidschendam ontspoorde een reizigerstrein als gevolg van spoorspatting. De tegentrein uit Amsterdam botste tegen de ontspoorde trein. Er vielen geen gewonden.
- Den Haag 1961 (4 km): Bij station Den Haag Centraal ontspoorde de achterste bak van de trein uit Leeuwarden, omdat een wisselwachter een wissel te vroeg omlegde. De trein kwam tot stilstand tegen een opgestelde dieseltrein. Er vielen geen gewonden.
- Leidschendam 1852 (4 km): Tussen Voorschoten en Den Haag ontspoorde een reizigerstrein, doordat de dwarsliggers van het spoor verrot waren. De locomotief belandde in een sloot en een wagon werd verbrijzeld. Er vielen twee gewonden.
- Den Haag 1994 (4 km): Bij Den Haag Centraal botste een Intercity op een rangerende locomotief. Er vielen tientallen gewonden. De machinist van de loc bleek door rood te zijn gereden.
- Den Haag 1949 (4 km): Aan de oostkant van Den Haag Hollands Spoor ontspoorde een rangerende trein, doordat een wissel onder de trein werd bediend. De trein ramde aan steunpilaar van een seinbrug, die daardoor over de gehele breedte van het emplacement naar beneden kwam. Er vielen geen gewonden.
- Leidschendam 1940 (4 km): Bij Leidschendam botste een reizigerstrein in volle vaart op een ontspoorde goederentrein. De machinist van de reizigerstrein kwam om het leven.