Ten oosten van Tilburg reden twee goederentreinen achterop elkaar. Er kwam een personeelslid om het leven.
Bronnen
- "Treinbotsing onder Tilburg" (Het Vaderland, woensdag 9 februari 1944)
Vergelijkbare ongevallen
- Gouda 1951: Op station Gouda botste een sneltrein op een stilstaande trein. De machinist en een passagier kwamen om het leven. De machinist zou niet op tijd hebben kunnen remmen.
- Warmond 1980: Nabij Warmond botste een werktrein op een stilstaande zandtrein. Brokstukken van beide treinen kwamen terecht op de nevensporen, waar een Intercity en een stoptrein op in reden. De Intercity ontspoorde en kwam in een sloot terecht.
- Schiedam 1856: In de late avond botste de laatste trein van Schiedam naar Den Haag op een voorganger, die was gestopt op de vrije baan. Drie mensen kwamen om het leven.
- Breukelen 1920: Bij station Breukelen botsten twee reizigerstreinen met elkaar. Eén reiziger kwam om het leven. Een van de machinisten had door gebrek aan wegbekendheid een onveilig sein gemist.
- Rotterdam 1952: Bij Pernis reden twee reizigerstreinen achter op elkaar. Er vielen twee doden en tientallen gewonden. De achterste trein had te hard gereden.
- Nijmegen 1979: Nabij de Kolpingbuurt in Nijmegen boorde een leegmaterieeltrein zich frontaal in een stoptrein. Acht mensen kwamen om het leven en er vielen tientallen gewonden.
- Maarssen 1868: Tussen Breukelen en Maarssen reed een goederentrein in volle vaart achterop een sneltrein, die stilstond wegens een defect. Eén passagier kwam om het leven.
- Heerlen 1955: Bij Heerlen reden twee reizigerstreinen frontaal op elkaar. Er vielen geen doden, maar wel tientallen gewonden. Het ongeluk was veroorzaakt door een seinmonteur, die een sein ten onrechte op veilig had gezet.
- De Horst 1945: Tussen Groesbeek en Kranenburg botste een trein met Engelse verlofgangers op een losse locomotief, die in tegengestelde richting reed. De machinist en de conducteur van de trein kwamen om het leven.
- Haarlem 1942: Bij een treinbotsing in Haarlem kwam één persoon om het leven.
Andere ongevallen in de buurt
- Tilburg 1961 (0 km): Bij Tilburg botsten twee goederentrein frontaal. Beide machinisten kwamen om het leven. Een van hen bleek een rood sein te zijn gepasseerd.
- Tilburg 1874 (2 km): Op station Tilburg raakte de "pleiziertrein" van Utrecht naar Vlissingen op een verkeerd spoor en botste op een stilstaande reizigerstrein. Eén reiziger brak een been, dat later moest worden afgezet.
- Tilburg 2015 (3 km): Op emplacement Tilburg Goederen botste een reizigerstrein tegen een stilstaande goederentrein. Er vielen acht gewonden. De reizigerstrein was door een rood sein gereden.
- Tilburg 1919 (4 km): Bij station Tilburg reed een goederentrein achterop een andere, stilstaande, goederentrein. De remmer van de voorste trein kwam om het leven. De machinist van de achteropkomende trein was een stoptonend sein gepasseerd.
- Oisterwijk 1866 (8 km): Een in Rijen opgestelde goederenwagon ging door de harde wind aan de rol. De wagen rolde door Tilburg en Oisterwijk en botste tegen een tegemoetkomende trein. De wagen werd vernield en de locomotief van de trein raakte beschadigd.
- Tongeren 1966 (13 km): Bij Tongeren werd een vrachtwagen aangereden door een reizigerstrein. De chauffeur kwam om het leven. De trein ontspoorde en vernielde honderden meters aan rails en bovenleiding.
- Boxtel 1903 (14 km): In Boxtel botste een goederentrein op een andere, stilstaande, goederentrein. Eén conducteur kwam om het leven.
- Boxtel 1989 (15 km): Bij station Boxtel ontspoorde een goederentrein met methanol en palmolie als gevolg van een asbreuk. Diverse wagens vlogen in brand. De machinist kon zich op tijd uit de wrakstukken redden.
- Boxtel 1964 (15 km): Bij station Boxtel reed een goederentrein achterop een andere goederentrein. Er raakte slechts een machinist gewond, maar de schade liep in de tonnen guldens. De achteroplopende goederentrein was door een rood sein gereden.
- Vught 1950 (16 km): Bij Vught werd een autobus aangereden door een dieseltrein uit de richting Tilburg. De trein reed de bus finaal doormidden, waarbij de chauffeur en een passagier gewond raakte. Bij de ontsporing van de trein die volgde, raakten de machinist en een treinreiziger gewond.