Bij station Goes ramde een werktrein een stootjuk en twee goederenwagons. Vervolgens veroorzaakte de trein de ontsporing van een dieselloc met rijtuig. Er vielen geen gewonden.
Bronnen
Vergelijkbare ongevallen
- Warmond 1980: Nabij Warmond botste een werktrein op een stilstaande zandtrein. Brokstukken van beide treinen kwamen terecht op de nevensporen, waar een Intercity en een stoptrein op in reden. De Intercity ontspoorde en kwam in een sloot terecht.
- Breukelen 1920: Bij station Breukelen botsten twee reizigerstreinen met elkaar. Eén reiziger kwam om het leven. Een van de machinisten had door gebrek aan wegbekendheid een onveilig sein gemist.
- Nijmegen 1979: Nabij de Kolpingbuurt in Nijmegen boorde een leegmaterieeltrein zich frontaal in een stoptrein. Acht mensen kwamen om het leven en er vielen tientallen gewonden.
- Vork 1918: Bij station Vork, tussen Arnhem en Nijmegen, botsten twee goederentreinen op elkaar. Drie personeelsleden kwamen om het leven.
- Enschede 1990: In Enschede raakten vijf mensen gewond toen een trein op een andere, stilstaande trein botste. De treinen moest combineren, maar door de klap bij een snelheid van ca. 30 km/h, ontspoorde een van de stellen. De schade bedroeg minstens fl. 500.000.
- Venlo 1967: In Venlo werd op een viaduct een locomotief in de zijkant geramd door een goederentrein. De locomotief rolde van het talud af en sleepte in zijn val een bovenleidingportaal mee. De rangeerder op de loc raakte lichtgewond.
- Breda 1857: Bij station Breda gleed een locomotief door op de draaischijf, ramde een stilstaande goederenwagon en eindigde uiteindelijk met die wagon in de gracht. De machinist en de stoker bleven ongedeerd, omdat ze op tijd van de loc konden afspringen.
- Gouda 1951: Op station Gouda botste een sneltrein op een stilstaande trein. De machinist en een passagier kwamen om het leven. De machinist zou niet op tijd hebben kunnen remmen.
- Deventer 1948 (maart): Ten oosten van station Deventer reden twee goederentreinen frontaal op elkaar in. Beide treinen ontspoorden en een aantal wagens vlogen in brand. Eén machinist raakte lichtgewond.
- Susteren 1950: Bij Susteren botste een sneltrein uit Amsterdam achterop een stilstaande kolentrein. Vijf wagens van de kolentrein werden vernietigd, in de reizigerstrein ontstond brand en een vierwagenstel brandde volledig uit. De machinist en de conducteur van de sneltrein raakten lichtgewond.
Andere ongevallen in de buurt
- 's-Heer Arendskerke 1958 (5 km): Bij 's-Heer Arendskerke, tussen Goes en Vlissingen, werd een auto aangereden door een trein, nadat het voertuig op een overweg van de weg was geraakt. Er vielen geen gewonden, maar doordat de trein ontspoorde, raakte de spoorbaan over honderden meters beschadigd.
- Eindewege/Goes 1976 (6 km): In de ochtend van 27 oktober 1976 reed de stoptrein van Goes naar Middelburg met volle snelheid achterop een stilstaande goederentrein. Zeven personen kwamen om het leven, nog eens acht raakten gewond.
- Kruiningen-Yerseke 1949 (9 km): Bij station Kruiningen-Yerseke werd een autobus aangereden door een reizigerstrein, omdat de overwegbomen niet waren gesloten. In de bus kwam een passagier om het leven. De trein ontspoorde en kantelde, waarbij de machinist gewond raakte.
- Vlissingen-Oost 1990 (13 km): In het Sloegebied bij Nieuwdorp botste een rangeerlocomotief op de achterste wagen van een stilstaande trein. De geraakte ketelwagen bevatte LPG, maar raakte niet lek. Er vielen geen gewonden.
- Vlissingen-Oost 2017 (13 km): In het Sloegebied bij Nieuwdorp ontspoorden twee ketelwagens gevuld met LPG van een goederentrein. Een van de wagens kantelde, maar er ontstond geen lekkage. De ontsporing was veroorzaakt door kapotte dwarsliggers.
- Oostdijk 1971 (14 km): Tussen Oostdijk en Krabbendijke ontspoorde een Intercity, die met hoge snelheid tegen een vloeddeur was aangereden. De deur was losgeslagen in een storm. Er vielen 23 gewonden onder de treinpassagiers.
- Rilland 1988 (19 km): Op 1 juni 1988 botste een reizigerstrein achterop een stilstaande goederentrein nabij station Rilland-Bath. 3 mensen kwamen om het leven, waaronder de machinist van de reizigerstrein. Na onderzoek bleek de reizigerstrein een stoptonend sein te hebben gepasseerd.
- Rilland-Bath 1968 (20 km): Op een bewaakte overweg bij Rilland-Bath werd een vrachtwagen gegrepen door een reizigerstrein. De vrachtwagenchauffeur kwam om het leven, de machinist en vier treinpassagiers raakten gewond toen de trein ontspoorde en de vrachtwagen een groot gat in de zijkant van de trein sloeg.
- Vlissingen 1899 (22 km): Op station Vlissingen schoot een trein door het stootjuk heen en boorde zich in het stationsgebouw. Er vielen drie doden.
- Axel 1912 (25 km): Even buiten station Axel ontspoorde een trein met spoorwegpersoneel. De stoker kwam om het leven, de machinist raakte gewond.